Nurselin Mutfağı Kaytaz Böreği Tarifi İzle

by Oktay Usta Yemek Tarifleri on 27 Eylül 2015 Pazar

Nurselin Mutfağı  Kaytaz Böreği Tarifi ve yapılışını Show Tv ekranlarında. Nurselin Mutfağı tariflerini programın hemen ardından sitemizde sizlerle paylaşıyoruz. Kaytaz Böreği tarifini evinde yapmak isteyenlere kolaylık olması açısından sitemizden takip edebilirsiniz. Nurselin Mutfağı yemek tarifleriyle Show TV ekranlarında izleyenlerin beğenisini kazanmaya devam ediyor.

Nurselin Mutfağı Kaytaz Böreği Tarifi

Nursel Erginin sunduğu programda ağırlıklı olarak yöresel tarifler ekranlara getiriliyor. Nurselin mutfağı programında hazırlanan tariflerin malzemeleri, nasıl yapıldıkları, hazırlanışı beyazlimon.blogspot.com adresinden takip edebilirsiniz.
Kaytaz Böreği Tarifi:
Kaytaz Böreği Malzemeleri:
HAMURU İÇiN
1 kilo un.
Yarım paket yaş maya.
1 fiske tuz.
Ilık su.
İÇ HARCI İÇİN.
börek tarifleri500 g dana kıyma.
5 adet kuru soğan.
2 yemek kaşığı domates salçası.
2 yemek kaşığı nar ekşisi.
Karabiber.
Tuz.
AÇMAK İÇİN.
2 yemek kaşığı tereyağ.
Yarım çay bardağı sıvıyağ.
Kaytaz Böreği Hazırlanışı:
Geniş bir kaba 1 kilo un konur. Ortasında havuz açılır. Şekeri ve yarım paket mayası bırakılır. Tuz atılır ve aldığı kadar su ile kulak memesi kıvamında hamur yoğurulup 20 dakika dinlendirilir.
Dana kıyma bir kaba alınır. Domates salçası ve nar ekşisi bırakılır. Doğranan soğanlar katılır. Karabiberi ve tuzu atılıp harmanlanır. Dinlenen hamurdan yağlanan elle ceviz büyüklüğünde bezeler elde edilir. Her beze eritilmiş tereyağı ve sıvıyağ karışımına batırılarak tatlı tabağı büyüklüğünde elle açılır. Önce iki kenarından kapatılır. Sonra çıkan dikdmrtgen şeklin uzun kısımları üstüste kapatılarak kare şekili verilir. Yağlanan fırın tepsisine alınır. Üzerlerine hazırlanan kıymalı harç konur ve 200 derecede önceden ısıtılan fırına verilir.
Nurselin Mutfağı Kaytaz Böreği tarifi ve diğer tarifleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Nurselin Mutfağı Kaytaz Böreği Tarifi İzle

Blog, Updated at: 11:55

0 yorum:

Yorum Gönder

Okullar