Nurselin Mutfağı 23 Eylül 2015 Çarşamba Karışık Kuru Dolma Tarifi ve yapılışını Show Tv ekranlarında. Nurselin Mutfağı tariflerini programın hemen ardından sitemizde sizlerle paylaşıyoruz. Karışık Kuru Dolma tarifini evinde yapmak isteyenlere kolaylık olması açısından sitemizden takip edebilirsiniz. Nurselin Mutfağı yemek tarifleriyle Show TV ekranlarında izleyenlerin beğenisini kazanmaya devam ediyor.
Nursel Erginin sunduğu programda ağırlıklı olarak yöresel tarifler ekranlara getiriliyor. Nurselin mutfağı programında hazırlanan tariflerin malzemeleri, nasıl yapıldıkları, hazırlanışı beyazlimon.blogspot.com adresinden takip edebilirsiniz.
Karışık Kuru Dolma Tarifi:
Karışık Kuru Dolma Malzemeleri:
10 adet kuru patlıcan
10 adet kuru beyaz kabak
10 adet kuru kırmızı dolmalık biber
4 su bardağı pirinç
20-25 adet salamura yaprak
5 adet soğan
1 su bardağı sumak tohumu
2 yemek kaşığı biber salçası
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
2 yemek kaşığı kuru nane
1 yemek kaşığı sumak ekşisi
Karışık Kuru Dolma Hazırlanışı:
Kuru patlıcan, kabak ve biber yumuşaması için haşlanır. Soğanlar doğranır ve kavrulur. İçine salça atılır, yıkanıp süzülen pirinçler, tuz, karabiber, pul biber, nane ve sumak ekşisi de katılarak dolmanın içi hazırlanır. Pirinçler tam pişmeden ocaktan alınır. Sumak tohumları sıcak suya konur ve bir kenarda bekletilir. İç harç salamura yapraklara, dolmalık biber ve kabaklara doldurulur. Tencereye dizilen dolmaların üzerine sumak tohumlarının suyu dökülür. Dolmalar kısık ateşte pişirilip soğuyunca servis edilir.
Nurselin Mutfağı Karışık Kuru Dolma tarifi ve diğer tarifleri sitemizden takip edebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder