NURSELİN MUTFAĞI DOLMA TURSU
Nurselin Mutfağı 7 Eylül 2015 Pazartesi Dolma Turşu Tarifi ve yapılışını Show Tv ekranlarında. Nurselin Mutfağı tariflerini programın hemen ardından sitemizde sizlerle paylaşıyoruz. Dolma Turşu tarifini evinde yapmak isteyenlere kolaylık olması açısından sitemizden takip edebilirsiniz.

Nurselin Mutfağı Afyon Yöresi yemek tarifleriyle Show TV ekranlarında izleyenlerin beğeni kazanmaya devam ediyor. Nursel Erginin sunduğu programda ağırlıklı olarak yöresel tarifler ekranlara getiriliyor. Nurselin mutfağı programında hazırlanan tariflerin malzemeleri, yapılışlarını beyazlimon.blogspot.com adresinden takip edebilirsiniz.
Dolma Turşu Tarifi:
Dolma Turşu Malzemeleri:
Yarım kilo dolmalık biber
4-5 tane kırmızı biber
3-4 tane havuç
1 adet beyaz lahananın yarısı
2 baş sarımsak
Yarım demet maydanoz ya da kereviz sapı
1 çay bardağı üzüm sirkesi
1 yemek kaşığı kaya tuzu
Su
Dolma Turşu Hazırlanışı:
Kırmızı biberler ve lahana doğranır. Havuçlar rendelenir. Doğranmış bu sebzeler bir araya getirilip karıştırılır. Dolmalık biberlerin tohumları çıkartılır ve bu karışım biberlerin içine koyulur. Turşu kavanozunun içine doldurulmuş biberler yerleştirilir. Sarımsaklar soyularak aralarına serpiştirilir. En üste maydanoz ya da kereviz sapı koyularak sirke ve üzerini geçecek kadar su ilave edilir. Kavanozun kapağı hava almayacak şekilde kapatılarak bu şekilde 10-15 gün bekletilir.
Nurselin Mutfağı Dolma Turşu tarifi ve diğer tarifleri sitemizden takip edebilirsiniz.
Nurselin Mutfağı Dolma Tursu Tarifi İzle
0 yorum:
Yorum Gönder