Nurselin Mutfağı Cevizli Ev Baklavası Tarifi 23 Eylül 2015

by Oktay Usta Yemek Tarifleri on 23 Eylül 2015 Çarşamba

Nurselin Mutfağı 23 Eylül 2015 Çarşamba Cevizli Ev Baklavası Tarifi ve yapılışını Show Tv ekranlarında. Nurselin Mutfağı tariflerini programın hemen ardından sitemizde sizlerle paylaşıyoruz. Cevizli Ev Baklavası tarifini evinde yapmak isteyenlere kolaylık olması açısından sitemizden takip edebilirsiniz. Nurselin Mutfağı yemek tarifleriyle Show TV ekranlarında izleyenlerin beğenisini kazanmaya devam ediyor.




Nursel Erginin sunduğu programda ağırlıklı olarak yöresel tarifler ekranlara getiriliyor. Nurselin mutfağı programında hazırlanan tariflerin malzemeleri, nasıl yapıldıkları, hazırlanışı beyazlimon.blogspot.com adresinden takip edebilirsiniz.






Cevizli Ev Baklavası Tarifi:

Cevizli Ev Baklavası Malzemeleri:
1 kilo un
2 yumurtanın sarısı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
3 su bardağı su
250 gram tereyağ
ŞERBETİ İÇİN:
6 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Yarım limonun suyu


Cevizli Ev Baklavası Hazırlanışı:
6 su bardağı şeker ve 4 su bardağı suyla şerbet kaynatılır. İçine limon dökülerek soğuması için bir kenara alınır. Baklava hamuru için 2 yumurta sarısı, 1 çay kaşığı tuz, 3 su bardağı su ve 1 kilo un karıştırılıp yoğurulur. Hamur 15-20 dakika bekletildikten sonra yaklaşık 35-40 bezelye ayrılır. Bezeler nişastanın üzerinde incecik açılır. Açılan 5 yufka aralarına bir şey konulmadan tepsiye üstüste alınır. Üzerine dövülmüş ceviz serpilir. Açılan 5 yufka tekrar tepsiye alınır ve ceviz serpilir. Her 5 yufka da bir işlem tekrarlanır. Yufkalar bitince baklava dilimleri. Üzerine eritilmiş tereyağı dökülerek 180 derecede ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirilir. Baklava fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbet dökülür. Şerbetini çekince servis edilir.

Nurselin Mutfağı Cevizli Ev Baklavası tarifi ve diğer tarifleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Blog, Updated at: 02:00

0 yorum:

Yorum Gönder

Okullar