Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nurselin mutfağı programında yapılacak olan Gürcü Kavurma tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.
Nurselin Mutfağı Gürcü Kavurma Tarifi
Malzemeler :
2 kilo dana kuşbaşı.
500 g kuyruk yağı
1 su bardağı et suyu.
6 adet kuru soğan.
2 su bardağı mısır unu.
1 yemek kaşığı domates salçası.
1 yemek kaşığı biber salçası.
2 adet sarımsak.
2 su bardağı çekilmiş ceviz.
2 yemek kaşığı safran.
1 çay kaşığı kişniş.
1 yemek kaşığı pulbiber.
1 yemek kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber.
Hazırlanışı:
Kuşbaşı etler kuyruk yağı ile beraber düdüklüye alınıp kendi suyunda haşlanır.
Tavada tereyağı eritilir ve elenen mısırunu içinde kavrulur.
Tencerede eritilen tereyağında doğranan bol soğan kavrulur. Rengi dönünce domates ve biber salçası bırakılır. Tuz ve pul biber atılır. Haşlanan etler eklenir ve çıkan suyundan 1 bardak konur. Kaynayınca üzerine çıkacak kadar sıcak su verilir. Suyundan 1 kase kenara ayrılır. Rondoda biraz su katılarak çekilen ceviz sarımsak ve safran un kıvamına gelince su ile birazcık inceltilip yemeğe eklenir. Ardından karıştırılarak yavaş yavaş kavrulan unu bırakılır. Son olarak kişniş ve karabiber atılıp ocaktan alınır. Sıcak su verildikten sonra kenera ayrılan 1 kase su üzerine sos olarak gezdirilir ve sunuma alınır.
0 yorum:
Yorum Gönder