Nurselin mutfağı show tv tarif programında yapılacak olan Kahramanmaraş ilinde Çökelekli Börek tarifi seyret programdan hemen sonra. Blogumuzda sizinle paylaşıyoruz. Nurselin Mutfağında her gün birbirinden lezzetli yemek tariflerine yer veriliyor. Özellikle farklı ilerden tariflere ağırlık verilmesi tv programında ilgiyi artırmakta. Türkiyenin bir çok ilinden yemek tarifleri Nurselin Mutfağında yemek tarifleri programında izleyebilirsiniz.
Çökelekli Börek Tarifi
Malzemeleri:
HAMURU İÇİN. 1 kilo un.
1 tatlı kaşığı tuz.
Su.
İÇ HARCI İÇİN
Yarım kilo çökelek.
3 adet kuru soğan.
5 adet sivri biber.
Yarım demet maydanoz.
Yarım çay bardağı sıvı yağ.
Pul biber.
Tuz.
Un geniş bir kaba alınır. Tuz atılır ve aldığı kadar unla kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur.
Dibine sıvı yağ gezdirilen tavada küçük küçük doğranan soğanlar kavrulur. Soğanlar ölünce küçük doğranan biberler eklenir. Tuz ve pul biber atılıp ocaktan alınır. Çökelek ve kıyılan maydanozla harmanlanır.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler elde edilir.
İlk beze büyükce açılır. İki tarafından kapatılır. Dikdörtgen şeklini alacaktır. Kenarına aralıklarla 1 yemek kaşığı hazırlanan harçtan bırakılır. Diğer kenarı ile üzeri kapatılır ve açılmasın diye bastırılır. Aralarda boşluk bırakılan kısımlarda aynı şekilde bastırılarak birleştirilir. Birleşen kısımlarından bıçakla kesilir. Kare dilim börekler olacaktır. Her bezeye aynı işlem uygulanır. Sacın üzerinde yoksa yağsız tavada çevrilerek pişirilir. Pişer pişmez sıcakken arkalı önlü tereyağı sürülerek servise alınır.
Nurselin Mutfağı Çökelekli Börek Tarifi
by Oktay Usta Yemek Tarifleri on 13 Temmuz 2015 Pazartesi
Blog, Updated at: 11:58
0 yorum:
Yorum Gönder