Nurselin Mutfağı Cevizli Üçgen Baklava Tarifi

by Oktay Usta Yemek Tarifleri on 6 Temmuz 2015 Pazartesi


NURSELİN MUTFAĞI CEVİZLİ ÜÇGEN BAKLAVA
Nurselin mutfağı show tv tarif programında yapılacak olan Kastamonu ilinde Cevizli Üçgen Baklava tarifi seyret programdan hemen sonra. Blogumuzda sizinle paylaşıyoruz. Nurselin Mutfağında her gün birbirinden lezzetli yemek tariflerine yer veriliyor. Özellikle farklı ilerden tariflere ağırlık verilmesi tv programında ilgiyi artırmakta. Türkiyenin bir çok ilinden yemek tarifleri Nurselin Mutfağında yemek tarifleri programında izleyebilirsiniz.
cevizli-ucgen-baklava-tarifi-izle-nurselin-mutfagiCevizli Üçgen Baklava Tarifi
Malzemeleri:
2 adet yumurta.
1 yemek kaşığı sirke.
Yarım.çay bardağı sıvı yağ.
1 paket kabartmatozu.
1 fiske tuz.
1 bardak su.
Aldığı kadar un.
AÇMAK İÇİN. 
Nişasta.
ÜZERİ İÇİN. 
300 g tereyağı
İÇ HARCI İÇiN.
2 su bardağı ceviz.
ŞERBETİ İÇİN. 
3 su bardağı şeker.
2,5 bardak su.
2 3 damla limon suyu.
Hazırlanışı:
Su ve şeker tencereye alınıp şerbeti pişirilir. Kıvama gelince limon sıkılır ve ocaktan alınıp Ilımaya bırakılır.
Geniş bir kaba yumurta kırılır. 1 bardak su ve 1 yemek kaşığı sirke bırakılır. Tuz atılır ve sıvıyağ eklenir. Bütün sıvılar karışınca 1 paket kabartmatozu ve aldığı kadar unla kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur.
20 beze elde edilir. 10 tanesi önce nişasta ile tabak büyüklüğünde açılarak üstüste konur ve tek seferde büyükce açılır. Üzerine bol çekilmiş ceviz serpilir ve merdane ile cevizler düşmesin diye üstünden geçilir. Kalan 10 bezeye aynı işlem uygulanıp cevizin üzeri kapatılır. Tekrar ceviz serpilir.
3 parmak bayunda kareler kesilir. Tam ortasına bıçağın sırt kısmı konur ve üçgen katlanarak bıçak içinden çekilip fırın tepsisine dizilir. Üzerine eritilen kızmış bol tereyağ gezdirilir. 180 derecede önceden ısırılan fırına verilir. Fırından çıkıp kaynarlığını atınca ılık olan şerbet üzerine gezdirilir.

Sizin diğer Padişah Lokumu Tarifi ilginizi çekebilir.

Nurselin Mutfağı Çortu Taplaması TarifiNurselin Mutfağı Ağlayan Kek Tarifi
Nurselin Mutfağı Cevizli Su Böreği Tarifi
Nurselin Mutfağı Balkabağı Dolması Tarifi
Nurselin Mutfağı Pahlili Pilav Tarifi
Nurselin Mutfağı Gömlek Kadayıf Tarifi
Nurselin Mutfağı Patatesli Tokat Katmeri Tarifi
Nurselin Mutfağı Etli Lahana Dolması Tarifi
Nurselin Mutfağı Sebzeli Kiş TarifiNurselin Mutfağı Beyaz Çikolatalı Pasta Tarifi
Nurselin Mutfağı Patatesli Pastırmalı Poğaça Tarifi
Nurselin Mutfağı Selanik Gevreği TarifiNurselin Mutfağı Yağ Mantısı Tarifi İzle
Nurselin Mutfağı
Tatlı Tarifleri
Ardanın Mutfağı

Blog, Updated at: 02:51

0 yorum:

Yorum Gönder

Okullar