Ardanın Mutfağı Tavuklu Talaş Böreği Tarifi

by Oktay Usta Yemek Tarifleri on 5 Temmuz 2015 Pazar


Ardanın Mutfağı tv8 de, pazar yayınlanıyor. Ardanın Mutfağı programında pratik ve lezzetli tariflere yer veriliyor. Bu tariflerin nasıl yapılacağı incelikleriyle Ardanın Mutfağında incelikleriyle anlatılıyor. 5 Temmuz 2015 pazar Ardanın Mutfağı Programı yayınlandıktan sonra tarifleri not alamayanlar için burada paylaşmaya devam ediyoruz. Ardanın Mutfağı önceki programlarda verilen tüm tarifleride http://beyazlimon.blogspot.com/ web sitesi adresinde bulabilirsiniz. sizlere daha hızlı ve kaliteli içerik sunabilemk için elimizden gelenin en iyisini yapmak için gayret ediyoruz. Bu çabamıza desteklerinizle yardımcı olmanızı diler. Bizi takip etmeye devam edin.
tavuklu-talas-boregi-tarifi-izle-ardanin-mutfagi-5-temmuz
Tavuklu Talaş Böreği Tarifi
Malzemeler;
20 adet kare milföy hamuru
2 adet tavuk göğüs
1 adet soğan – yemeklik doğranmış
1 adet havuç – küçük küp doğranmış
2 adet sivri biber – küçük küp doğranmış
2 diş sarımsak – ezilmiş
1 su bardağı bezelye
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
 
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
Çörek otu
 
Hazırlanışı
Tavukları kuşbaşı doğrayın. Bir tavaya zeytinyağını ekleyin, tavukları dışları iyice renk alıncaya kadar kavurun. Kenara alın.
Ardından yemeklik doğranmış havuç, soğan, biberler ve sarımsağı aynı tavaya ekleyip çevirin. Mühürlediğiniz tavuklar, bezelye, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırıp kenara alın.
Her bir kare milföy hamurunun içine tavuklu iç harçtan yerleştirip köşelerden üst üste kapatın. Kapattığınız kısım alt kısma gelecek şekilde fırın tepsinize yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpin 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.

Blog, Updated at: 08:25

0 yorum:

Yorum Gönder

Okullar