Nurselin mutfağı show tv tarif programında yapılacak olan Malatya ilinde Bicik tarifi seyret programdan hemen sonra. Blogumuzda sizinle paylaşıyoruz. Nurselin Mutfağın da her gün birbirinden lezzetli yemek tariflerine yer veriliyor. Özellikle farklı ilerden tariflere ağırlık verilmesi tv programında ilgiyi artırmakta. Türkiyenin bir çok ilinden yemek tarifleri Nurselin Mutfağında yemek tarifleri programında izleyebilirsiniz.
Bicik Tarifi
Malzemeleri:
1 su bardağı ılık süt.
1 çay bardağı erimiş tereyağı
1 adet yumurta.
1 paket yaş maya.
1 tatlı kaşığı şeker.
1 fiske tuz.
Aldığı kadar un.
ÜZERİ İÇİN.
2 adet yumurta sarısı.
Çörek otu.
Göz kararı ayarlanan un geniş bir kaba alınır. Ortası havuz şeklinde açılır ve yaş maya, şeker, tuz konur. 1 yumurta kırılır.
Ilıtılan 1 su bardağı süt ve eritilen tereyağından 1 çay bardağı ilave edilir ve yine aldığı kadar unla kulak memesi kıvamındaki hamuru yoğurulur. Yarım saat dinlendirilir.
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alınır. Tatlı tabağından küçük açılarak üzerine yağlı kağıt serilen fırın tepsisine konur. Yüzeyine çatalla bastırılarak şekil verilir. Yumurta sarısı sürülür ve çörek otu serpilir. 150 derecede önceden ısıtılan fırına verilir.
Nurselin Mutfağı Bicik Tarifi
by Oktay Usta Yemek Tarifleri on 2 Temmuz 2015 Perşembe
Blog, Updated at: 11:57
0 yorum:
Yorum Gönder