Ardanın Mutfağı Peynirli Otlu Börek Tarifi

by Oktay Usta Yemek Tarifleri on 1 Temmuz 2015 Çarşamba

peynirli-otlu-borek-tarifi-izle-ardanin-mutfagi-1-temmuz
Peynirli Otlu Börek Tarifi

Ardanın Mutfağı tv8 de, çarşamba yayınlanıyor. Ardanın Mutfağı programında pratik ve lezzetli tariflere yer veriliyor. Bu tariflerin nasıl yapılacağı incelikleriyle Ardanın Mutfağında incelikleriyle anlatılıyor. 1 Temmuz 2015 çarşamba Ardanın Mutfağı Programı yayınlandıktan sonra tarifleri not alamayanlar için burada paylaşmaya devam ediyoruz. Ardanın Mutfağı önceki programlarda verilen tüm tarifleride http://beyazlimon.blogspot.com/ web sitesi adresinde bulabilirsiniz. sizlere daha hızlı ve kaliteli içerik sunabilemk için elimizden gelenin en iyisini yapmak için gayret ediyoruz. Bu çabamıza desteklerinizle yardımcı olmanızı diler. Bizi takip etmeye devam edin.

Peynirli Otlu Börek Tarifi

Malzemeler; 
4-5 adet yufka
500 gr beyaz peynir – böreklik
1 bağ maydanoz
1 bağ dereotu
5-6 dal taze nane
5-6 dal taze soğan
Tuz
Karabiber
 
Sıvı harç için;
1 su bardağı süt
yarım su bardağı soda
2 adet yumurta
yarım su bardağı sıvı yağ
Tuz
 
Hazırlanışı;
Sıvı harç için olan tüm malzemeleri çırparak karıştırın.
İç harç için, tüm yeşillikleri kıyın ve peynirle karıştırın.
Yufkalardan birisini tezgaha serin üzerine fırça yardımıyla sıvı harçtan sürün. İç harçtan yayın. Rulo şeklinde sarın. Her bir yufkadan iki adet rulo elde edin.
Bu şekilde tüm yufkalar bitene kadar hazırlayıp, yağlanmış fırın tepsisine dizin. Kalan sıvı harcı üzerine gezdirin ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin.


Blog, Updated at: 09:41

0 yorum:

Yorum Gönder

Okullar