Ardanın Mutfağı Kadayıf Dolması Tarifi
Ardanın Mutfağı tv8 de, çarşamba yayınlanıyor. Ardanın Mutfağı programında pratik ve lezzetli tariflere yer veriliyor. Bu tariflerin nasıl yapılacağı incelikleriyle Ardanın Mutfağında incelikleriyle anlatılıyor. 1 Temmuz 2015 çarşamba Ardanın Mutfağı Programı yayınlandıktan sonra tarifleri not alamayanlar için burada paylaşmaya devam ediyoruz. Ardanın Mutfağı önceki programlarda verilen tüm tarifleride http://beyazlimon.blogspot.com/ web sitesi adresinde bulabilirsiniz. sizlere daha hızlı ve kaliteli içerik sunabilemk için elimizden gelenin en iyisini yapmak için gayret ediyoruz. Bu çabamıza desteklerinizle yardımcı olmanızı diler. Bizi takip etmeye devam edin.
Kadayıf Dolması Tarifi
Malzemeler;
yarım kg tel kadayıf
4 adet yumurta
Sıvıyağ – kızartmak için
2 su bardağı dövülmüş ceviz
Şerbet için;
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1-2 damla limon suyu
Üzeri için;
2-3 yemek kaşığı ceviz
200 gr kaymak
Hazırlanışı;
Bir tencerede şeker ve suyu kaynatın, ocaktan almaya yakın içine bir iki damla limon suyu ekleyip kenara alıp soğutun.
Tel kadayıftan bir avuç dolusu alıp, tezgâha çay tabağı büyüklüğünde yayın. Ortasına birer yemek kaşığı ceviz ekleyip, sarın. Tüm kadayıfı bu şekilde hazırlayın.
Yumurtayı bir kaba alıp çırpın. Kadayıf dolmalarını yumurtaya bulayıp, kızgın yağda kızartın ve soğuyan şerbetin içine atıp, 20 dakika bekletin.
Servis tabaklarına alıp, kaymak ve cevizle süsleyin.
Home» ardanın mutfağı» Kadayıf Dolması Tarifi» Tatlı Tarifleri» Ardanın Mutfağı Kadayıf Dolması Tarifi
Ardanın Mutfağı Kadayıf Dolması Tarifi
by Oktay Usta Yemek Tarifleri on 1 Temmuz 2015 Çarşamba
Blog, Updated at: 09:34
0 yorum:
Yorum Gönder