Ardanın Mutfağı Patlıcanlı Üsküp Böreği Tarifi

by Oktay Usta Yemek Tarifleri on 16 Temmuz 2015 Perşembe

Ardanın Mutfağı Patlıcanlı Üsküp Böreği Tarifi izle 14.07.2015, ekranlarda izlediğimiz tarif:
Patlıcanlı Üsküp Böreği Tarifi

Malzemeler;
500 gr un
1 yemek kaşığı sirke
2 su bardağı su
Tuz
İç harç için;
4 adet patlıcan
½ demek maydanoz
patlicanli-uskup-boregi-ardanin-mutfagi-izle6 yemek kaşığı zeytinyağı
6 adet taze soğan
Tuz
Karabiber
200 gr tereyağı – Ara katlar ve üzerine sürmek için
Hazırlanışı;
Patlıcanı küp şeklinde doğrayın. Tavada zeytinyağında kavurun. Taze soğanı kıyıp, ekleyin, tuz karabiber ve kıyılmış maydanoz ilave edip kenara alın.
Hamur için tüm malzemeleri yoğurun, dinlendirin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, unlu tezgahta merdane ile açın. Üzerlerine tereyağı sürün. 10 adet açıp yağladığınız hamurların beşini üst üste koyun ve diğer beşini de bunlardan ayrı üst üste koyun.
Bir grubu yağlanmış tezgahta tepsi büyüklüğünde açın ve yağlanmış tepsiye serin.
Patlıcanlı karışımı üzerine yayıp, diğer hamuru da aynı şekilde açıp üzerine kapatın.
Fırça ile üzerine yağ sürüp, 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişirin.

Blog, Updated at: 11:42

0 yorum:

Yorum Gönder

Okullar