Tavuklu Balkabağı Güveç Tarifi Ardanın Mutfağı 14 Kasım 2015
Malzemeler:
1 adet bütün balkabağı
4 adet tavuk göğüs
1 adet patates
2 adet soğan
4 dilim balkabağı15 adet kültür mantarı
2 diş sarımsak
4-5 dal taze kekik
1 adet çubuk tarçın
1 tutam toz zencefil
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı tereyağı
yarım su bardağı süt
500 ml tavuk suyu
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Tavuklu Balkabağı Güveç Yapılışı Ardanın Mutfağı:
Balkabağının üzerini kapak gibi açın. İçindeki çekirdekli ve lifli kısımları kaşık yardımıyla tamamen temizleyin. Balkabağının etli kısımları içinde kalsın almayın. Tuz, karabiber ve zeytinyağı ile kabağın içini lezzetlendirip, 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
İç harç için tüm sebzeleri ve tavuğu irice doğrayın. Tencereye zeytinyağı ilave edip tavuğu ekleyin ve iyice dışı renk alıncaya kadar kavurun. Un, tereyağı, tuz ve karabiber ilave edip iyice kavurun. Tavukları bir tabağa alın ve aynı tencereye sırasıyla soğan, patates, mantar, balkabağı ve sarımsağı ikişer dakika arayla ilave edip karıştırın. Çubuk tarçın ve toz zencefili ekleyin bir tur çevirin. Tavukları yeniden tencerenin içine alın, karıştırın. Süt ve tavuk suyunu ekleyip, kıvam alıncaya kadar karıştırarak, kaynatın.
Kıvam aldıktan sonra kekik yapraklarını ekleyin, karıştırın ve balkabağını fırından çıkartıp içini bu harçla doldurun. Balkabağının tepesini yeniden yerleştirip, folyo ile üzerini kapatın ki hava almasın. Bu şekilde 30 dakika daha pişirin.
Home» 14 Kasım 2015» ardanın mutfağı» güncel» Tavuklu Balkabağı Güveç Tarifi» Yemek Tarifleri» Tavuklu Balkabağı Güveç Tarifi Ardanın Mutfağı 14 Kasım 2015
Tavuklu Balkabağı Güveç Tarifi Ardanın Mutfağı 14 Kasım 2015
by Oktay Usta Yemek Tarifleri on 14 Kasım 2015 Cumartesi
Blog, Updated at: 03:25
0 yorum:
Yorum Gönder