Nurselin mutafağında Sini Köftesi tarifi ve hazırlanışı
Malzemeleri:
750 gram dana kıyma
6 çay bardağı ince bulgur
1 çay bardağı irmik2 adet kuru soğan
2 adet patates
1 çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı un
2,5 yemek kaşığı biber salçası
1 su bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Su
SOSU İÇİN:
1 yemek kaşığı biber salçası
1 su bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı su
Sini Köftesi Hazırlanışı:
Yoğurma kabına bulgur ve irmik alınır. Islatacak kadar sıcak su ilave edilip birkaç dakika yumuşamaya bırakılır. Yumuşayınca içine un, salça, haşlanmış patates ve tuz katılıp iyice yoğurulur. Kıyma yarım çay bardağı su katılarak tencereye alınıp kavurulur. Sıvıyağ ilave edilir. Soğanlar yemeklik doğranır ve kıymaya ilave edilip kavurulur. Tuzu, karabiberi katılıp ocakta alınır ve soğumaya bırakılır. Fırına dayanıklı yuvarlak cam tepsiye yoğurulan harcın yarısı yayılır. Kıymalı harç üzerine serilir. Kalan bulgurlu harç da üzerine kapanır. Biber salçası, zeytinyağı, su karıştırılıp sosu hazır. Bu sos sini köftenin üstüne dökülür ve 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir.
Nurselin Mutfağı Sini Köftesi Tarifi
by Oktay Usta Yemek Tarifleri on 20 Kasım 2015 Cuma
Blog, Updated at: 14:31
0 yorum:
Yorum Gönder