Bugün nurselin mutfağında Harput Köftesi tarifine yer verildi.
Malzemeleri:
2 yemek kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuzSu
KÖFTESİ İÇİN:
Yarım kilo yağsız dana kıyma
2 su bardağı ince bulgur
1 adet kuru soğan
Bir tutam maydanoz
1 avuç reyhan
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul bibe
Harput Köftesi Tarifi Yapılışı:
Soğan rendelenir. İçine kıyma, ince bulgur, pul biber, ince kıyılmış maydanoz, tuz, reyhan (avuçla oğulmuş halde) karıştırılarak yoğurulur. Hazırlanan harçtan misket büyüklüğünde parçalar kopartılıp yuvarlanır ve tekerlek gibi üstlerden bastırılarak şekillenir. Tencerenin içinde sıvı yağ kızdırılır, biber salçası konularak kokusu çıkana kadar kavrulur. Tuzu katılır. Yaklaşık 1 litre su koyulduktan sonra kaynamaya bırakılır. Hazırlanan köfteler kaynayan suya atılır. Köfteler pişene kadar kaynatlılır.
Nurselin Mutfağı Harput Köftesi Tarifi
by Oktay Usta Yemek Tarifleri on 17 Kasım 2015 Salı
Blog, Updated at: 11:42
0 yorum:
Yorum Gönder