NURSELİN MUTFAĞI KARA ORMAN PASTASI
Nurselin mutfağı show tv tarif programında yapılacak olan Kayseri ilinde Kara Orman Pastası tarifi seyret programdan hemen sonra. Blogumuzda sizinle paylaşıyoruz. Nurselin Mutfağında her gün birbirinden lezzetli yemek tariflerine yer veriliyor. Özellikle farklı ilerden tariflere ağırlık verilmesi tv programında ilgiyi artırmakta. Türkiyenin bir çok ilinden yemek tarifleri Nurselin Mutfağında yemek tarifleri programında izleyebilirsiniz.Kara Orman Pastası Tarifi
Malzemeleri:
KEKİ İÇİN:
5 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
KREMASI İÇİN:
3 su bardağı süt
1 paket krema
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
9 yemek kaşığı toz şeker
3 adet yumurtanın sarısı
1 paket vanilya
GANAJI İÇİN:
400 gram bitter çikolata
2 paket krema
ARASINA KOYMAK İÇİN:
100 gram dondurulmuş vişne
1 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı toz fıstık
2 yemek kaşığı şeker
KENARLARINI SÜRMEK İÇİN:
File şam fıstık
Hazırlanışı:
Kreması için un, nişasta, şeker, 3 yumurtanın sarısı, süt ve krema ocakta kıvama gelene kadar karıştırılarak pişirilir. Kıvama gelince vanilyası eklenerek karıştırılır ve soğuması için bekletilir. Ganajı için krema ısıtılır. Kaynamadan bitter çikolata eklenir ve altı söndürülerek çikolata eriyene kadar karıştırılır. Ganaj sürülecek kıvama gelene kadar soğuması için o da bekletilir. Keki için yumurtalar ve şeker köpürene kadar çırpılır. Un, kabarma tozu, vanilya ve kakao elenerek karışıma eklenir ve bir spatula ile karıştırılır. Kek karışımı yağlı kağıt serilmiş tepsiye dökülerek 175 dereceye ayarlanmış fırında 12 dakika pişirilir. Kek tepsiden soğuması için çıkartılır. Kekten su bardağıyla ya da o büyüklükte bir kalıpla yuvarlaklar çıkartılır. Dondurulmuş vişne bir tencereye alınarak üzerine şeker katılır ve kaynatılır. Başka bir kapta nişasta yarım çay bardağı kadar suyla inceltilir ve o da ısıtılır. Her ikisi de kaynama noktasında birleştirilerek karıştırılır. Ganaj akışkan olmayan kıvama gelince mikserle çırpılır ve bir sıkma torbasına konur. Yuvarlak keklerin yarısına kremadan konur. Üzerine vişne sosundan birer kaşık koyulur. Kalan diğer kekler üzerine kapatılır. Kremadan sadece kenarlarına ince bir tabaka sürülür ve bu kısımlar file fıstığa batırılır. Ganaj üzerine istenilen şekilde sıkılır. Kara orman pastaları dolapta birkaç saat bekletildikten sonra servis edilir.
Nurselin Mutfağı Kara Orman Pastası Tarifi
by Oktay Usta Yemek Tarifleri on 22 Ekim 2015 Perşembe
Blog, Updated at: 10:27
0 yorum:
Yorum Gönder