Nurselin Mutfağı Etli Tokat Dolması Tarifi

by Oktay Usta Yemek Tarifleri on 2 Ekim 2015 Cuma


Nurselin mutfağı show tv tarif programında yapılacak olan Tokat ilinde Etli Tokat Dolması tarifi seyret programdan hemen sonra. Blogumuzda sizinle paylaşıyoruz. Nurselin Mutfağında her gün birbirinden lezzetli yemek tariflerine yer veriliyor. Özellikle farklı ilerden tariflere ağırlık verilmesi tv programında ilgiyi artırmakta. Türkiyenin bir çok ilinden yemek tarifleri Nurselin Mutfağında yemek tarifleri programında izleyebilirsiniz.



Etli Tokat Dolması Tarifi


Etli Tokat Dolması Malzemeleri:
500 gram dana kıyma
8 parça kuzu pirzola
150 gram salamura yaprak
2,5 su bardağı ince bulgur
3 adet soğan
Yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı su
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz

Etli Tokat Dolması Hazırlanışı:

Yapraklar suda yarım saat bekletilir. Dolmanın iç harcı için küçük doğranan soğanlar, kıyma, bulgur, salçalar, su, yağ, maydanoz, karabiber, pul biber ve tuz karıştırılarak yoğurulur. İç harç yapraklara sarılır. Tencerenin altına yağ dökülür ve pirzolalar dizilir. Sarılan dolmalar pirzolaların üzerine dizilir. Üzerine tabak kapatılır ve bir su bardağı kadar su koyularak orta ateşte pişirilir.


Ayrıca bugün Nurselin Mutfağında Gül Tatlısı Tarifi tapıldı. Sizde tarifi uygulamak isterseniz. Sitemizden takip edebilirsiniz.

Blog, Updated at: 13:24

0 yorum:

Yorum Gönder

Okullar