Nurselin mutfağı bugün domates çanağında kısır tarifi verildi. Her gün saat: 12:00 de show tv de yayınlanan programın sunuculuğunu Nursel Ergin Yapmaktadır.
Domates Çanağında Kısır Tarifi
Domates Çanağında Kısır Malzemeleri:8 adet domates
1 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
1 su bardağı ceviz

1 tatlı kaşığı tuz
2,5 su bardağı kısırlık bulgur
1 yemek kaşığı biber salçası
1 kaşık domates salçası
1 çay bardağı sıvı yağ
7-8 adet taze soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı nar ekşisi
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı pul biber
Domates Çanağında Kısır Hazırlanışı:
Bulgur kuru kalmayacak şeklide sıcak suyla ıslatılıp yumuşaması için 10 dakika bekletilir. Kuru soğan doğranıp sıvı yağda kavurulur. İçine salçalar katılır, kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edilir. Bu harç bulgura eklenir. İçerisine kimyon, karabiber, pul biber, tuz, tarçın, dövülmüş ceviz, kıyılmış yeşil soğan ve maydanozlar, nar ekşisi de katılıp karıştırılır. Domatesler düşmesin diye altı ince kesilirerek düzlenir. Üst kısmı ayrılmayacak şekilde kesilir ve domateslerin içi oyulur. Kısır içlerine doldurularak bu şekilde servis edilir.
Nurselin Mutfağı Domates Çanağında Kısır Tarifi İzle
0 yorum:
Yorum Gönder