Nurselin Mutfağı Maraş Dolması Show tv ekranlarında
Maraş Dolması Tarifi;
Maraş Dolması Malzemeleri:
3 adet havuç
3 adet patlıcan
5 adet kırmızı biber
5 adet dolmalık biber
Yarım kilo kabak
100 gram dut yaprağı
5 parça kemikli et
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı su
İÇ HARCI İÇİN:
Yarım kilo döş etinden kıyma
2 su bardağı pirinç
2 adet domates
3 adet kuru soğan
5 diş sarımsak3 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı sumak ekşisi
2 yemek kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı tuz
Yarım su bardağı zeytinyağı
Maraş Dolması Hazırlanışı:
Dut yaprağı ve havuç çok fazla yumuşatılmadan haşlanır. Haşlanan havuçlar enine ikiye bölünür ve içleri oyulur. Kabaklar ve patlıcanlar da enine ikiye bölünüp aynı şekilde içleri oyulur. Dolmalık biberler ve kırmızı biberler sap kısımlarından ayıklanır. Kabak ve patlıcanın oyulan içlerinden bir kısmı rondodan geçirilir. Soğanlar yemeklik doğranır. İçerisine kıyma, çekilen sebze içleri, salçalar, pul biber, karabiber, tuz, sumak ekşisi, sıvı yağ, yıkanıp suyu süzülmüş pirinç, doğranmış domates ve sarımsaklar eklenerek iç harç yoğurulur. Hazırlanan harç sebzelerin içine doldurulur. Dolmaların ağızlarına asma yaprakları koyularak kapatılır. Asma yaprakları içlerine harç konularak sarılır. Tencerenin dibine kemikli etler döşenir. Tencereye sırasıyla patlıcanlar, biberler, havuçlar, kabaklar ve sarmalar koyulur. Dolmaların üzerine 1 bardak su dökülür ve pişmeye bırakılır Afiye olsun...
Ülemeç Çorbası Nurselin Mutfağı Yemek Tarifleri
Turtata Nurselin Mutfağı Yemek Tarifleri
Ballı Börek Nurselin Mutfağı Yemek Tarifleri
Maraş Dolması Nurselin Mutfağı Yemek Tarifleri
Home» Maraş Dolması» Nurselin mutfağı» Yemek Tarifleri» Maraş Dolması Nurselin Mutfağı Yemek Tarifleri
Maraş Dolması Nurselin Mutfağı Yemek Tarifleri
by Oktay Usta Yemek Tarifleri on 28 Ekim 2015 Çarşamba
Blog, Updated at: 08:38
0 yorum:
Yorum Gönder