Nurselin Mutfağı Mantılı Gerdan Tarifi

by Oktay Usta Yemek Tarifleri on 27 Eylül 2015 Pazar

Nurselin Mutfağı 23 Eylül 2015 cuma Mantılı Gerdan Tarifi ve hazırlanışı Show Tv ekranlarında. Nurselin Mutfağı tariflerini programın hemen ardından sitemizde sizlerle paylaşıyoruz. Mantılı Gerdan tarifini evinde yapmak isteyenlere kolaylık olması açısından sitemizden takip edebilirsiniz. Nurselin Mutfağı yemek tarifleriyle Show TV ekranlarında izleyenlerin beğenisini kazanmaya devam ediyor.

Nurselin Mutfağı Mantılı Gerdan Tarifi



Nursel Erginin sunduğu programda ağırlıklı olarak yöresel tarifler ekranlara getiriliyor. Nurselin mutfağı programında hazırlanan tariflerin malzemeleri, nasıl yapıldıkları, hazırlanışı beyazlimon.blogspot.com adresinden takip edebilirsiniz.







Mantılı Gerdan Tarifi:

Malzemeleri:
6 parça kuzu gerdan
2 su bardağı nohut
1,5 litre su
2 tatlı kaşığı nane
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
MANTI HAMURU İÇİN:
1,5 su bardağı un
1 adet yumurta
1 tutam tuz
Su
MANTININ İÇ HARCI İÇİN:
100 gram dana kıyma
1 adet soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Mantılı Gerdan Hazırlanışı:
Kuzu gerdanlar haşlanır ve didiklenir. Kıymanın içine çok küçük doğranmış soğan, tuz ve karabiber koyularak yoğurulur. Mantı hamuru için un, yumurta ve tuz karıştırılır. Azar azar su eklenerek yoğurulur. Hamur biraz dinlendirildikten sonra açılır ve küçük kareler kesilir. Her karenin ortasına kıymalı iç harçtan konur. Mantılar önce üçgen şeklinde kapatılır. Ardından karşılıklı iki köşesi birleştirilir. Gerdanların haşlandığı suya eğer azsa biraz daha su eklenir ve un da katılarak kaynatılır. Mantılar bu suya atılarak haşlanmaya başlanır. İçerisine bir gece önceden ıslanan nohutlar ve gerdan etleri de konur. Malzemeler yumuşayınca tencere ocaktan alınır. Tereyağ ve nane kavurularak mantılı gerdanın üzerine dökülür ve sıcak olarak servis edilir.

Nurselin Mutfağı Mantılı Gerdan tarifi ve diğer tarifleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Blog, Updated at: 10:40

0 yorum:

Yorum Gönder

Okullar