Nurselin Mutfağı 9 Eylül 2015 çarşamba Hıngel Tarifi ve yapılışını Show Tv ekranlarında. Nurselin Mutfağı tariflerini programın hemen ardından sitemizde sizlerle paylaşıyoruz. Hıngel tarifini evinde yapmak isteyenlere kolaylık olması açısından sitemizden takip edebilirsiniz. Nurselin Mutfağı yemek tarifleriyle Show TV ekranlarında izleyenlerin beğenisini kazanmaya devam ediyor.Nursel Erginin sunduğu programda ağırlıklı olarak yöresel tarifler ekranlara getiriliyor. Nurselin mutfağı programında hazırlanan tariflerin malzemeleri, nasıl yapıldıkları, hazırlanışı beyazlimon.blogspot.com adresinden takip edebilirsiniz.
Hıngel Tarifi:
Hıngel Malzemeleri:
HAMURU İÇİN:
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı tuz
1 su bardağı su
Aldığı kadar un
İÇ HARCI İÇİN:
1 kilo patates
1 adet soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Hıngel Hazırlanışı:
Hamuru için yumurta, tuz, su ve aldığı kadar un yoğurulurak dinlenmeye bırakılır. Patates haşlanarak çatalla ezilir. Soğan yemeklik doğranır ve sıvıyağda kavrulur. Patatesin içine soğanlar, pul biber, kimyon, karabiber ve tuz koyularak harmanlanır. Hamur açılır ve küçük kareler elde edecek şekilde kesilir. İçerisine patatesli harçtan konulurak üçgen kapatılır. Hıngeller içine tuz atılmış kaynayan su içinde haşlanır. Tereyağ pulbiberle kavrulur ve haşlanan hıngellerin üzerine gezdirilerek servis edilir.
Nurselin Mutfağı Hıngel tarifi ve diğer tarifleri sitemizden takip edebilirsiniz.
Nurselin Mutfağı Hıngel Tarifi
by Oktay Usta Yemek Tarifleri on 9 Eylül 2015 Çarşamba
Blog, Updated at: 08:42
0 yorum:
Yorum Gönder