Nurselin mutfağı show tv tarif programında yapılacak olan Batman ilinde Meyhane Pilavı tarifi seyret programdan hemen sonra. Blogumuzda sizinle paylaşıyoruz. Nurselin Mutfağın da her gün birbirinden lezzetli yemek tariflerine yer veriliyor. Özellikle farklı ilerden tariflere ağırlık verilmesi tv programında ilgiyi artırmakta. Türkiyenin bir çok ilinden yemek tarifleri Nurselin Mutfağında yemek tarifleri programında izleyebilirsiniz.
Meyhane Pilavı Tarifi
Malzemeleri:
500 g bıcakarası kuzu eti
3 su bardağı bulgur.
2 adet patlıcan.
2 adet kuru soğan.
6 adet sivri biber.
1 çay bardağı sıvı yağ.
2 yemek kaşığı domates salçası.
Tuz.
Sıcak su.
Kuzu eti sıvı yağı gezdirilen tencereye alınıp kavrulur. Rengi dönünce doğranan soğanları bırakılır. Soğanlar ölünce sırasıyla sivri biberleri ve patlıcanları eklenir. Salçaları bırakılır. Yıkanıp süzülen bulgur konur. üzerine çıkacak kadar sıcak suyu verilir ve tuzu atılıp pişirilmeye bırakılır.
Nurselin Mutfağı Meyhane Pilavı Tarifi
by Oktay Usta Yemek Tarifleri on 1 Temmuz 2015 Çarşamba
Blog, Updated at: 10:48
0 yorum:
Yorum Gönder