Nurselin mutfağı show tv tarif programında yapılacak olan Malatya ilinde Kayısı Tatlısı tarifi seyret programdan hemen sonra. Blogumuzda sizinle paylaşıyoruz. Nurselin Mutfağında her gün birbirinden lezzetli yemek tariflerine yer veriliyor. Özellikle farklı ilerden tariflere ağırlık verilmesi tv programında ilgiyi artırmakta. Türkiyenin bir çok ilinden yemek tarifleri Nurselin Mutfağın da yemek tarifleri programında izleyebilirsiniz.
Kayısı Tatlısı Tarifi
Malzemeleri:
1,5 kilo gün kurusu kayısı.
2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
3 su bardağı ceviz.
2 bardak sıcak su.
Gün kurusu kayısı yıkanır ve 4'e bölünerek doğranır. Tereyağı eritilen tencereye alınır ve kapağı kapatılıp yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Sunum tabağının üzerine çekilmiş ceviz serpilir. Pişen kayısılar yayılır. Üzerini kapatıcak şekilde tekrar ceviz serpilir ve kalan kayısı konularak sunuma alınır.
Nurselin Mutfağı Kayısı Tatlısı Tarifi
by Oktay Usta Yemek Tarifleri on 2 Temmuz 2015 Perşembe
Blog, Updated at: 11:56
0 yorum:
Yorum Gönder