Nurselin Mutfağı Kaburgalı Bakla Dolması Tarifi

by Oktay Usta Yemek Tarifleri on 16 Temmuz 2015 Perşembe


Nurselin mutfağı show tv tarif programında yapılacak olan Amasya ilinde Kaburgalı Bakla Dolması tarifi seyret programdan hemen sonra. Blogumuzda sizinle paylaşıyoruz. Nurselin Mutfağında her gün birbirinden lezzetli yemek tariflerine yer veriliyor. Özellikle farklı ilerden tariflere ağırlık verilmesi tv programında ilgiyi artırmakta. Türkiyenin bir çok ilinden yemek tarifleri Nurselin Mutfağında yemek tarifleri programında izleyebilirsiniz.
kaburgali-bakla-dolmasi-tarifi-nurselin-mutfagi
Kaburgalı Bakla Dolması Tarifi 

Malzemeleri:
6 parça kemikli kaburga eti.
4 su bardağı kuru bakla.
2 su bardağı yarma.
Yarım su bardağı bulgur.
6 adet kuru soğan.
3 adet domates.
5 adet sivri biber.
Yarım demet taze nane.
Yarım demet maydanoz.
Yarım demet dereotu.
4 diş sarımsak.
3 4 adet kuru biber.
1 su bardağı sıvı yağ.
1 yemek kaşığı biber salçası.
1 yemek kaşığı domates salçası.
Pulbiber.
Karabiber.
Kimyon.
Kekik.
Tuz.
Bakla bir gece önceden ıslatılır. Bulgur ve yarma ile geniş bir kaba alınır. Bol soğan, domates, sivri biber ve sarımsak doğranır. Biber ve domates salçası bırakılır. Taze nane, maydanoz ve dereotu kıyılıp ilave edilir. Sıvıyağ gezdirilir. Pulbiber, karabiber, kekik, kimyon ve tuz atılıp harmanlanır. Hazırlanan harç tuzu alınan asma yapraklarına konup bohça şeklinde sarılır. Dibine kaburgaların dizildiği güvecin içine gelişi güzel atılarak yerleltirilir. Tat vermesi için isteğe bağlı olarak üzerine kuru kırmızı biber bırakılır. Dağılmaması için dolma taşı yoksa tabak konup sıcak suyu verilerek aleminyum folyo ile ağzı kapatılır. Mangaldaki közde ortalama 2 3 saat pişirilir. Bizim mangal imkanımız vardı mangalda yaptık fakat siz ocakta kısık ateştede pişirebilirsiniz.

Blog, Updated at: 08:18

0 yorum:

Yorum Gönder

Okullar