Nurselin mutfağı show tv tarif programında yapılacak olan Amasya ilinde Haşhaşlı Revani tarifi seyret programdan hemen sonra. Blogumuzda sizinle paylaşıyoruz. Nurselin Mutfağında her gün birbirinden lezzetli yemek tariflerine yer veriliyor. Özellikle farklı ilerden tariflere ağırlık verilmesi tv programında ilgiyi artırmakta. Türkiyenin bir çok ilinden yemek tarifleri Nurselin Mutfağında yemek tarifleri programında izleyebilirsiniz.Haşhaşlı Revani Tarifi
Malzemeleri:
1 su bardağı toz haşhaş.
1 su bardağı irmik.
1 su bardağı un.
1 su bardağı şeker.
3 adet yumurta.
Yarım çay bardağı sıvıyağ.
1 paket kabartmatozu.
1 paket vanilya.
ŞERBETİ İÇİN.
4 su bardağı şeker.
4 bardak su.
Şeker ve su tencereye alınır ve şerbeti pişirilir. Kıvama gelince ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
Geniş bir kaba 3 yumurta kırılır ve 1 bardak şekerle çırpılır. Köpürüp kar kıvamına gelince yarım çay bardağı sıvıyağ, 1 bardak irmik ve haşhaş eklenir. Kabartmatozu ve vanilyası un ile birlikte ilave edilip karıştırılır.
Dibine sıvıyağ gezdirilen ve haşhaş serpilen geniş bir cam kaba alınır. 170 derecede önceden ısıtılan fırına verilir.
Fırından çıkartılan haşhaşlı revani ılıdıktan sonra, yine ılımış şerbeti ile buluşturulup, servis edilir.
Nurselin Mutfağı Haşhaşlı Revani Tarifi
by Oktay Usta Yemek Tarifleri on 16 Temmuz 2015 Perşembe
Blog, Updated at: 08:19
0 yorum:
Yorum Gönder