6 Temmuz Nurselin mutfağı show tv tarif programında yapılacak olan Kastamonu ilinde Ekşili Pilav tarifi seyret programdan hemen sonra. Blogumuzda sizinle paylaşıyoruz. Nurselin Mutfağında her gün birbirinden lezzetli yemek tariflerine yer veriliyor. Özellikle farklı ilerden tariflere ağırlık verilmesi tv programında ilgiyi artırmakta. Türkiyenin bir çok ilinden yemek tarifleri Nurselin Mutfağında yemek tarifleri programında izleyebilirsiniz.Ekşili Pilav Tarifi
Malzemeleri:
3 su bardağı siyez bulguru.
1 çay bardağı pirinç.
250 g yoğurt.
1 tutam ısırgan otu.
1 tutam ebe gümeci.
1 tutam maydanoz.
1 tutam dereotu.
1 tutam taze nane.
1 tutam taze soğan.
2 adet kuru soğan.
3 adet domates.
Yarım çay bardağı sıvı yağ.
2 yemek kaşığı domates salçası.
Karabiber.
Tuz.
Hazırlanışı:
Dibine sıvı yağ gezdirilen tencerede küçük küçük doğranan soğanlar kavrulur. Yumuşayınca doğranan domatesler eklenir. Salçaları bırakılır. Biraz kavrulunca üzerine çıkacak kadar sıcak su konur. Yıkanıp süzülen pirinci ilave edilir. Kaynayıp suyunu çekmeye başlayınca küçük kıyılan ısırganotu, ebegümeci, maydanoz, dereotu, taze nane ve taze soğan gibi yeşillikleri katılır. Karıştırılırken suda biraz inceltilen süzme yoğurdu eklenir. Tuzu ve karabiberi atılıp pişmeye bırakılır.
Nurselin Mutfağı Ekşili Pilav Tarifi
by Oktay Usta Yemek Tarifleri on 6 Temmuz 2015 Pazartesi
Blog, Updated at: 02:59
0 yorum:
Yorum Gönder