Nurselin mutfağı show tv tarif programında yapılacak olan Gaziantep ilinde Altı Ezmeli Kebap tarifi seyret programdan hemen sonra. Blogumuzda sizinle paylaşıyoruz. Nurselin Mutfağında her gün birbirinden lezzetli yemek tariflerine yer veriliyor. Özellikle farklı ilerden tariflere ağırlık verilmesi tv programında ilgiyi artırmakta. Türkiyenin bir çok ilinden yemek tarifleri Nurselin Mutfağında yemek tarifleri programında izleyebilirsiniz. 16.07.2015
Altı Ezmeli Kebap Tarifi
Malzemeleri: 1 kilo kuzu kıyma.
100 g kuyruk yağı.
1 tatlı kaşığı tuz.
2 kilo domates.
10 adet sivri biber.
1 tutam maydanoz.
Az yağlı olan kuzu kıymaya ve çekilmiş kuyruk yağına tuz atılır. Özleşene kadar yoğurulur. Portakal büyüklüğünde parça alınıp şişe geçirilir. Elinizi karbonat atılan suya batırıp eti şişe geçirirseniz et düşmeyecek ve dağılmayacaktır. Mangalda çevrilerek pişirilir.
Mangalda közlenen domateslerin kabukları alınır. Ezilerek karabiber ve tuzla harmanlanır. Sunum tabağına yayılır ve üzerine çok küçük doğranan sıvri biberler serpilir. Pişip şişi çıkarılan etler dizilir. Mangalda közlenen biberlerle ve kıyılan maydanozla süslenerek sunuma alınır.
Nurselin Mutfağı Altı Ezmeli Kebap Tarifi
by Oktay Usta Yemek Tarifleri on 16 Temmuz 2015 Perşembe
Blog, Updated at: 08:48
0 yorum:
Yorum Gönder