Nurselin Mutfağı Kalburabastı Tarifi

by Oktay Usta Yemek Tarifleri on 30 Haziran 2015 Salı




 Nurselin mutfağı yemek tarifi showtv programında yapılacak olan  yöresinden Kalburabastı Tarifi  izle yayınlandıktan az sonra. Sitemizde sizinle gösteriyoruz.. Nurselin Mutfağında hafta içinde saat 12:00 de birbirinden farklı tariflere yer veriliyor. Nurselin mutfağı yemek tarifi programında yöresel tariflere ağırlık verilmesi ilgiyi artırıyor. Ülkemizin bir çok ilinden yemek tariflerini Nurselin Mutfağında izleyebilirsiniz.Bu gün nurselin mutfağında yapılan yemek tariflerini  yöresinden.  tarzı verilen yemek tarifleri televizyonda izledik..Kalburabastı Tarifi
Nurselin Mutfağı yemek tarifi programı show tv de Nursel Ergin tarafından sunulmakta. Nursel Erginin sunumunda şimdiki bölümde  ilinden tariflerin nasıl hazırlandığı hazırlanışını ve yapılışını izledikten sonra blogdan sizlerle tarifleri paylaşıyoruz. Kalburabastı Tarifi

Nurselin Mutfağı Kalburabastı Tarifi 

Malzemeleri:
1 kilo 500 g iri doğranmış kuzu kuşbaşı.
7 adet patlıcan.
4 adet çarliston biber.
4 adet kırmızı biber.
1 yemek kaşığı tereyağ.
2 yemek kaşığı sıvıyağ.
1 yemek kaşığı domates salçası.
1 yemek kaşığı biber salçası.
2 bardak su.
1 tatlı kaşığı tuz.
1 tatlı kaşığı karabiber.
İri doğranmış kuşbaşı etler tencereye alınır ve kendi yağında kavrulur. Suyunu salıp çekince tereyağı ve salçaları bırakılır. Sıvı yağ gezdirilir. 2 bardak sıyu verilir. Tuzu atılır ve kısık ateşte pişirilir.
Patlıcanlar alacalı doğranır. Boyundan ikiye bölünür. Çıkan 2 dilimde 2 ye bölünür. 3 parçaya kesilir ve tuzlu suda bekletilip acısı alınarak bol yağda kızartılır.
Patlıcanlar alınınca doğranan çarliston biberler ve kırmızı biberler kızartılır. Sebzeler tepsinin altına yayılır. Üzerine salçalı sosta pişen etleri konur. 180 derecede 10 15 dakika fırına verilir.


Blog, Updated at: 11:06

0 yorum:

Yorum Gönder

Okullar